Vind nu de beste pizza snijder, er zijn zelfs 4 soorten snijders!

Een pizza snijden met een mes: je kunt het doen, maar echt handig is het niet. Niet voor niets is daar de pizza snijder voor uitgevonden. Waar je met een mes nogal loopt te knoeien, met zo’n speciaal voor de pizza ontworpen snijder heb je binnen een handomdraai slices.

Hoe moet je een pizza snijden?

Een margherita of shoarma pizza als geheel opeten is niet zo handig. Niet zo raar dus, dat we hem in stukken snijden. En omdat een pizza rond is, zijn we geneigd hem in punten te snijden. Je zult het niet geloven, maar er is onderzoek gedaan naar hoe je het beste je pizza kunt snijden.

Uit dit onderzoek kwam naar voren dat je een pizza zelfs in gelijke stukken kunt snijden als jij wel van de korst wil eten en je eetpartner niet. Het is maar wat je wil onderzoeken! Gelukkig kan een pizza ook gewoon in gelijke punten gesneden worden waarbij elke slice ook een stukje korst heeft. 

Pizza snijders, zijn er soorten?

Net als in de knoflook persen zijn er ook in de pizza business verschillende soorten snijders te onderscheiden. We noemen er vier:

  • De pizzaroller: een stevig handvat en een mes in de vorm van een ronde schijf. Je rolt deze pizza snijder als het ware door de pizza.
  • De discsnijder: een rond mes in een ronde, ergonomisch ontwikkelde houder. De Joseph Joseph pizzasnijder is hier een goed voorbeeld van.
  • Een speciale pizzaschaar: je knipt de punten met een speciale schaar. 
  • Het pizzahakmes: een langwerpig pizzames van zo’n 40 cm breed, waardoor je in één keer de pizza in punten ‘hakt’. Dit wordt ook wel een wiegemes genoemd. 

De meest geziene variant voor thuis is toch wel de pizzaroller. En zelfs deze heb je in allerlei (grappige) varianten. Een pizzasnijder fiets of in de vorm van een racefiets is misschien niet de beste pizza snijder, maar wel een leuk cadeautje voor die vriend die fervent wielrenner is maar ik heb liever dat het mes goed vast zit.

Pizza in punten bestellen of zelf pizza snijden?

Als je een pizza bestelt, kun je ervoor kiezen om hem gesneden aan te laten leveren. Niks aan de hand als je de pizza alleen voor jezelf koopt of deelt met iemand die net als jij de korst én de binnenkant lekker vindt. Ben je niet zo gelijkgestemd en ga je zelf je pizza’s snijden? Verdiep je dan eens in de manier van pizza snijden waar we het eerder over hadden.

Toch eerlijk verdeeld, maar de een alle korsten en de ander de meer smeuïge binnenkant. Vind jij dat de pizza leverancier de punten te groot of juist te klein maakt? Dan zorgt zelf pizza snijden sowieso voor minder ergernis!

Lekkere pizza in een doos

Wat is de beste pizzasnijder?

De beste pizza snijders zijn niet per se de duurste of vallen binnen de populaire merken. Ben jij op zoek naar de goede snijder? Kijk dan eens naar de Brabantia Profile Pizzaroller. Deze Brabantia Profile kwam onlangs als beste pizzasnijder uit de test. Gelet is op de prijs, op hoe scherp hij is, het mes zit stevig en op het feit dat hij in de vaatwasser schoongemaakt kan worden.

De Jamie Oliver pizzasnijder is ook van hoogwaardig roestvrij staal en krijgt een mooie beoordeling maar is wel een stuk prijziger. Je hebt naast de Jamie Oliver pizzasnijder ook nog de ‘grappige pizzasnijder’, maar ik heb liever een goede pizzasnijder.

Daarnaast ligt de Brabantia Profile snijder volgens de testers goed in de hand en is hij handig op te bergen omdat hij weinig plek inneemt, in je keukenla. Tot slot is deze pizzasnijder voorzien van een beschermhoes, waardoor je hem alleen voor de pizza als snijder gebruikt en niet voor je vingers. 

Waar moet je op letten als je een pizzasnijder koopt?

Als je een nieuwe pizzasnijder wilt kopen, is het verstandig als je let op hoe scherp de snijder is, hij van roestvrij staal is gemaakt Immers, met een bot of roestig pizzames kun je tig keer de pizza heen en weer rollen en nog krijg je de kost niet door. Met een scherpe pizzasnijder rol je niet alleen eenvoudig door de pizza. Je kunt ook nog eens gaan eten terwijl de pizza nog warm is.

Ben jij van de afdeling ‘het oog wil ook wat’? Realiseer je dan dat de pizzasnijder vooral in je keukenla ligt. Niemand die hem ziet! Let bij de aanschaf dus vooral op van welk materiaal de pizzasnijder gemaakt is, roestvrij staal, of hij een beetje degelijk is en wat je zelf handig vindt. Misschien vind jij die pizza schaar veel beter te hanteren? 

Strak gesneden pizza slice

Restanten van pizza – snijder schoonmaken, hoe dan?

Kleverige kaas, resten tomatensaus, als je klaar bent met je pizza, zit de snijder nog onder de ‘smurrie’. In de vaatwasser wordt hij veelal wel schoon, maar soms niet onder de randjes. Heb je een pizza disc snijder? Dan kun je het mes loshalen waardoor hij in onderdelen in de vaatwasser gaat, een mooie roestvrij staal variant levert je dan ook geen problemen op.

Een los mes wordt veel eenvoudiger schoon, dus dat is een meerwaarde. Was je met de hand af? Let dan goed op dat je jezelf niet snijdt. Omdat een pizzasnijder aan alle kanten scherp is, graai je snel in het mes als je door het sop in je afwasteil niet goed ziet wat je pakt. 

Plaats een reactie