Hoe lang moet je rijst koken? Van 10 tot 45 minuten!
Rijst koken, wie dat voor het eerst doet, krabt zich wellicht nog even achter de oren. We weten allemaal hoe eenvoudig de rijst aankoekt aan de onderkant van de pan. …
Wat zijn de beste kooktijden, hoe lang moeten die boontjes in de pan of heeft rijst nodig om geen pap te worden? Wij helpen je verder met de beste kooktijd tips.
Rijst koken, wie dat voor het eerst doet, krabt zich wellicht nog even achter de oren. We weten allemaal hoe eenvoudig de rijst aankoekt aan de onderkant van de pan. …
Sperziebonen zijn peulvruchten, net als haricots verts, die je met ‘schil en zaden’ kookt tot een heerlijke, frisse groente. Licht verteerbaar en zonder al te veel calorieën. Kook je de …
Er zijn veel groenten van Hollandse bodem die we wekelijks eten, maar paksoi behoort daar voor velen niet toe. Veel mensen weten ook niet hoe ze paksoi moeten bereiden. Toch …
Er gaat niets boven een heerlijk ontbijtje met je favoriete gekookte ei. Althans, als het ei precies zo gekookt is zoals jij het lekkerst vindt. Voor veel mensen is dat …
Venkel koken is één van de opties die je hebt wanneer je venkel wilt bereiden, maar je kunt de deze anijs achtige groente ook grillen, roosteren, rauw eten, verwerken in …
Koolrabi koken; iets wat je waarschijnlijk niet zo vaak doet maar wat wel aan te raden is. Koolrabi is net als spruitjes, broccoli of bloemkool een kool soort en zit …
Bulgur koken is eenvoudig en binnen 15 minuten gepiept. Bulgur is een tarwesoort, net zoals couscous, met enorm veel voordelen voor de gezondheid die veel wordt gegeten in het midden …
Haricots verts, wat letterlijk ‘groene onrijpe bonen’ betekent in het frans, zijn jong geoogste sperziebonen. Haricots verts koken duurt daarom ook wat minder lang dan volgroeide sperziebonen koken maar het …
Bleekselderij klaarmaken kan op meerdere manieren, afhankelijk van wat je er in de keuken mee gaat doen. Doordat bleekselderij zo veelzijdig is kom je het in iedere keuken wel tegen. …
Kikkererwten koken ziet er op het eerste gezicht niet zo lekker uit, maar deze peulvruchten zijn enorm gezond en hebben een heerlijke nootachtige smaak en daarom zeker aan te raden. …
Edamame bonen bereiden, of ook wel sojabonen bereiden, is iets wat we in Nederland zelf niet vaak doen, niet als je het vergelijkt met bijvoorbeeld het koken van sperziebonen. We …
Havermout koken lijkt zo eenvoudig en is het eigenlijk ook, je moet alleen goed opletten dat als je de havermout bereid deze niet te lang op het vuur staat en …
Quinoa is gezond, populair en eenvoudig klaar te maken. Ga jij vanavond quinoa koken of verwerken in een salade en heb je nog nooit quinoa gekookt? Lees dan eerst dit …
Ga je vanavond pasta koken? Wist je dat pasta, het Italiaanse woord voor deeg, in wel 300 soorten voorkomt? Het is daarnaast eenvoudig en snel klaar te maken en niets …
Doperwten koken, het lijkt eenvoudig maar zelfs met het koken van (verse) doperwten kun je beginnersfouten maken waardoor de erwtjes echt niet te eten zijn. Ga jij dus doperwten bereiden, …