Rode bieten koken? Trek er wel even wat tijd voor uit!
Rode bieten, of rode kroten, horen in de ‘Wortel en knolgewassen’ groenten categorie thuis en zijn enorm gezond. Ga jij vanavond bieten koken dan is dit artikel een verplichte voorbereiding. …
Wat zijn de beste kooktijden, hoe lang moeten die boontjes in de pan of heeft rijst nodig om geen pap te worden? Wij helpen je verder met de beste kooktijd tips.
Rode bieten, of rode kroten, horen in de ‘Wortel en knolgewassen’ groenten categorie thuis en zijn enorm gezond. Ga jij vanavond bieten koken dan is dit artikel een verplichte voorbereiding. …
Rode kool koken met appeltjes. Of een heerlijke stoofschotel, salade of smoothie met rode kool. Deze kool is een favoriete groente voor veel mensen. Of je nu verse rode kool …
Pompoen, een grote oranje vrucht die we met name kennen van Halloween. Maar je kunt pompoen koken, pompoen stomen of zelfs pompoen roerbakken en hij is nog eens enorm gezond …
Een oer-Hollandse groente is boerenkool. Een groente die ons aan winteravonden doet denken, die het goed doet in een stamppot en die behalve in Nederland ook in Duitsland en Scandinavië …
Wortels koken doen we waarschijnlijk allemaal wel een paar keer per maand, wortelen, worteltjes, of wortels, staan namelijk op nummer 5 in de top 10 van meest gegeten groente in …
Ga je zoete aardappel koken, dan is het handig om te weten hoe je ermee om moet gaan. Hoe lang moet je zoete aardappel koken en wat is het verschil …
Voor het bereiden van courgette, kun je uit diverse methoden kiezen. Een daarvan is courgette koken. Het is een minder gebruikte manier, dus helemaal niet raar als je niet weet …
Er zijn heel veel groenten van Hollandse bodem die we wekelijks eten. Paksoi is dat voor veel mensen niet en paksoi bereiden dus ook niet. Toch is het een groente …
Hoe lang andijvie koken is afhankelijk van wat je ermee wil. Een stamppot met andijvie vergt een andere kooktijd dan een gerecht met traditioneel gekookte andijvie. In dit artikel leggen …
Als je de tijd neemt voor een ontbijt, hoort een vers zacht gekookt eitje daarbij. Niet zo’n ei waar je iemands hoofd mee in kan gooien. En zeker niet zo’n …
Sperziebonen zijn peulvruchten, net als haricots verts, die je met ‘schil en zaden’ kookt tot een heerlijke, frisse groente. Licht verteerbaar en zonder al te veel calorieën. Kook je de …
Misschien ken je alleen zuurkoolstamppot met rookworst? Zuurkool is veelzijdiger dan dat! Het is een groente die je zowel rauw als gekookt, gestoofd (met b.v. witte wijn) of gebakken kunt …
Er zijn producten die je bij de groenteboer koopt waarvan je twijfelt: is het groente of fruit. Rabarber is zo’n product. Hoewel er bijvoorbeeld jam gemaakt wordt van rabarber, is …
Wie van een groente met een bite houdt, vindt prei vaak wel lekker. Prei is familie van de ui en de knoflook en dat merk je wel. Er zit een …
Een heerlijk bord spaghetti, zo eens in de zoveel tijd kun je dat toch niet weerstaan? De beste spaghetti koken doe je in een grote pan met kokend water. Maar …