Hoe moet je gember schillen of snijden voor in je thee?

Gember schillen voor in je verse gember thee is een uitdaging! Verse gember thee, tegenwoordig een enorme favoriet en niet meer weg te denken bij een high tea of lunch. Met wat verse gember, honing, munt en misschien wat citroen.

Maar mocht je geen zin hebben om de gember met schil en al in je thee te laten zakken dan kun je hem schillen. Het is overigens niet verplicht, vaak zie je dat hij met schil en al in het warme water wordt gedaan.

Gember is trouwens enorm gezond, zowel voor je spijsvertering als je bloeddruk.

Gember schillen met een theelepel?

Schillen met een dun snijder of een mes is een uitdaging en levert behoorlijk wat snijverlies op. Probeer hem daarom ook eens te schillen met een theelepel, dan kom je een stuk makkelijker door die bizarre gevormde gemberwortel heen.

  1. Snij vooraf een goed stuk gember af die je eenvoudig in je hand kunt vasthouden.
  2. Hou de gember in je linkerhand vast en de theelepel, of een kleine andere lepel, in je rechterhand.
  3. Schil met de ‘lepel’ van je theelepel, de rand, de verse gember. Je komt eenvoudig in de hoekjes en bochten waarin deze wortel zich heeft gevormd.

Ga je gember overigens gebruiken in een gerecht dan kun je hem ook gewoon in de knoflookpers doen.

Kleine tip, als je het vervelend vind om allemaal los gember in je thee te hebben, snijdt een aantal mooie plakjes en doe daar een sate prikker doorheen. Maar hou dan wel wat ruimte tussen de plakjes, anders komt de smaak er minder goed uit.

1 gedachte over “Hoe moet je gember schillen of snijden voor in je thee?”

  1. Gember is gezond, helemaal mee eens ! Gemberthee van plakjes ziet er altijd erg leuk uit wanneer je dat op een terrasje besteld, en daarmee is ook meteen alles gezegd. Zo’n kop thee smaakt eigenlijk naar niks. Het maakt een wereld van verschil wanneer je boven je kopje een dun plakje gember uitperst in de knoflookpers.

Reacties zijn gesloten.